<%@LANGUAGE="JAVASCRIPT" CODEPAGE="65001"%> Thailand 2005

Wij, Marij en Henk, hebben in 2005 een Thailandreis gemaakt, waarbij ik via deze eerst gemaakte verslag jullie wil laten meegenieten van onze reis
Het was een hele belevenis.

Vooral de voorbereidingen vergde al aandacht.

Inentingen:
Een van de belangrijkste zaken welke geregeld diende te worden, waren inentingen en wel voor DTP en Hepatitis A.
Deze kosten rond de € 90,- per persoon en hebben we laten doen bij de GGD.

Telefoneren:
Het thuisfront is blij als ze op de hoogte wordt gehouden hoe het u vergaat tijdens een buitenlandse reis. Wij konden natuurlijk een e-mail sturen, maar het is erg prettig om even de stem van achterblijvers te horen. Maar hoe gaat dat nou precies? Vanuit het buitenland dient u eerst een landcode te draaien.
Vervolgens draait u het netnummer, gevolgd door het abonneenummer. Voorbeeld: U belt vanuit Thailand naar Nederland. Om te bellen en sms'en vanuit het buitenland naar Nederland toets je +31 (of 0031) voor het nummer dat je wilt bellen. Vervolgens laat je de eerstvolgende nul van het netnummer weg (bijvoorbeeld 06 28 500 777 wordt +31 6 28 500 777). En je bent klaar om te bellen en sms'en.
Wij maakten gebruik van provider Orange en belde prepaid. Voor de tarieven die gehanteerd werden verwijzen wij naar onderstaande overzicht.
Telefoneren met Orange zie ook vakantiebellen.com

Thailand - zone 4 met prepaid.
gebeld worden € 1,75
bellen naar nummers in het land van verblijf € 3,00
bellen naar Nederland (en andere landen binnen zone 1) € 3,00
sms-berichten versturen € 0,75
sms-berichten ontvangen gratis
bellen naar Thailand € 1,75
soort netwerk gsm 900/1800


Bij bellen vanuit Nederland naar het buitenland wordt het starttarief van € 0,07 berekend. Daarna betaal je per seconde. Bij uitgaande en inkomende gesprekken in het buitenland wordt de eerste minuut volledig berekend. Daarna betaal je per 30 seconden.

Ook makkelijk bellen is met een telefoonkaart, welke men ter plekke koopt,
Deze kosten 300 bath (€ 6,00 ) en je belt voor 7 bath per minuut naar Nederland. Je moet wel een speciaal nummer draaien, welke vermeld staat op de kaart en in de (gele internationale) telefooncellen.

Wat neem je zoal mee:
Medische artikelen zoals:

Een handige site om te bekijken, wat we zo al mee moeten nemen

samoon.nl