Waarom Vietnam?

Na enthousiaste verhalen van vele reizigers over Vietnam en het lezen van documentatie`s over de prachtige ongerepte natuur, ben ik mij gaan oriënteren op het land Vietnam. Ik werd uiteindelijk over de streep getrokken door een prachtige diashow over dit land. Als alleen reizende wordt je al snel geconfronteerd met een forse meerprijs (vaak 30%) bij verschillende reisorganisatie`s.

Vietnam individueel ?

Uiteindelijk heb ik besloten de reis individueel af te leggen. Via een georganiseerde groepsreis op vakantie gaan heeft natuurlijk z’n voordelen. Je komt op plaatsen, waar je als individu niet zo gauw zult komen. Aan de andere kant kom ik weer op plaatsen, waar reisorganisatie`s geen tijd voor hebben. Ik heb vooraf veel reisverslagen gelezen op internet. Daarnaast heb ik een aantal boeken over Vietnam gekocht (tip: de Trotter en Wereldwijzer geven veel nuttige informatie).
Excursies kun je heel goed ter plaatse boeken en zijn dan zelfs veelal goedkoper. Met name bij Sinhcafe ,een landelijke organisatie, welke in elke plaats in Vietnam een reisbureau heeft. Het boeken van een vlucht, met een stop-over in Kuala Lumpur heb ik bevestigd bij Malaysia airways.

Voor de overnachtingen maakte ik gebruik uit de volgende info gegevens:

In de voorbereiding werd meegenomen:

  • Prijs
  • Referenties reizigers (reisverslagen)
  • De Trotter en Wereldwijzer ( hierin staan diverse accomodatie`s per plaats vermeld)
  • Beoordelingen vakantiereiswijzer en zoover.

Vietnam en Kuala Lumpur

28 april t/m 24 mei 2008